Technicus beveiliging TBV


Locatie
Cursuslocatie  : BVO  Marie Curiestraat 53  3846 BW HARDERWIJK
Cursustijden   :  9.00 – 16.00 u (of in overleg)
Cursusdata     : zie BLOG pagina voor actuele cursusdata

Technicus Beveiligingssystemen (TBV) wordt gegeven in samenwerking met BVO op locatie Harderwijk. De cursus is verdeeld over 7 dagen.

Voor wie is deze cursus bedoeld

De opleiding TBV van BVO is een volledige opleiding voor wat betreft de theorie zowel als voor de praktijk. Met het diploma Technicus Beveiligingssystemen (TBV) heeft u voldoende kennis om een beveiligingsplan op te stellen voor objecten uit alle beveiligingsklassen (1 t/m 4). Deze opleiding is bestemd voor de technisch beheerder/ontwerper van (VEB/BORG) Beveiligingsbedrijven en adviseurs/ontwerpers van architecten/ingenieursbureaus en verzekeraars.

De lesstof

Tijdens de opleiding TBV worden, naast voorschriften en regelgeving, o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • Toepassen van de VRKI naar een volledig advies voor de klant;
  • Kennis van de verzekerings- en preventie-aspecten
  • Kennis van de te nemen/te adviseren organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen;
  • Kennis van de optionele beveiligingsmaatregelen waaronder toegangscontrole en video surveillance systemen.

Cursusmateriaal
Bij aanvang van de cursus wordt cursusboek TBV verstrekt, hierin staat de informatie die behandeld wordt tijdens de cursusavonden- en/of dagen. Naast het cursusmateriaal worden per cursusdag, ook vele vragen en cases geoefend van de behandelde lesstof, welke ook op het examen gevraagd kunnen worden.

Voor deze opleiding is een Hirschmann Tekensjabloon HAL 4503 voor beveiligingsblokschema, potlood, gum en de juiste fineliners en/of stiften voor het eerder genoemd sjabloon nodig.

Huiswerkbeleid
Aan het einde van iedere cursusdag ontvangt elke deelnemer ook huiswerkvragen, welke thuis gemaakt kunnen worden. Deze worden op de eerstvolgende cursusdag uitgebreid behandeld. Het thuis oefenen van vragen is een verstandige training om met succes deze cursus af te ronden.

Examen Het Examen, bij Examen Bureau Installatietechniek, bestaat uit twee onderdelen. Eerst het theorie-examen bestaande uit 50 MC-vragen, dat wordt afgenomen op het einde van de 7e lesdag. Bij een voldoende resultaat van het theorie-examen ontvangt u van het examenbureau 2 praktijk opdrachten waarvoor u een maand/5 weken de tijd krijgt om deze te maken en in te sturen naar het examenbureau. Bij een voldoende beoordeling van de werkstukken wordt u uitgenodigd voor de mondelinge verdediging van de gemaakte werkstukken. Bij een voldoende resultaat ontvangt u het diploma ‘Technicus Beveiligingssystemen’. Met het behalen van het diploma TBV wordt voldaan aan de voorwaarden van de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (WPBR).

Cursusprijs
De kosten voor het volgen van deze cursus TBV bedragen € 1.500,- exclusief BTW en examen. De kosten voor het volledige (theorie en praktijk) examen bij ExamenBureau Installatietechniek zijn €505,- exclusief BTW.

Na ontvangst van het inschrijfformulier, ontvangt u de factuur voor de opgegeven cursist en verzoek zorg te dragen voor een tijdige betaling.

Aanvullende informatie
Alle cursisten worden uiterlijk een week voor startdatum van de cursus van deelname per email op de hoogte gesteld. De cursus deelname wordt definitief na ontvangst van de schriftelijke bevestiging en betaling van het cursusbedrag. Bij onvoldoende aanmeldingen kan de cursus worden geannuleerd of worden samengevoegd op andere locatie. Heeft u nog andere vragen of interesse in bijvoorbeeld in-company trainingen, verzoek ik contact met mij op te nemen, telefonisch of via email.

Gerard Groenewoud
Telefoon : +31(0)611094253
E-mail :  info@groenewoudfs.nl

Direct inschrijven kan via deze link inschrijfformulier