Security tips

Inbraakpreventie tips voor iedereen

 • Vereniging Eigen Huis geeft tips om inbraak moeilijker te maken of te voorkomen op hun website klik op de link   Eigen Huis

Voor bedrijven zijn er altijd op maat gemaakte oplossingen, in vele soorten. Deze adviezen worden meestal verwerkt in een goed plan van eisen en voor uitvoering in een plan van aanpak.  Vaak is dit een combinatie van maatregelen zoals bijvoorbeeld inbraakdetectie gecombineerd met toegangscontrole- en camera systemen.

Voor advies of beveiligingsscan kunt u terecht bij Groenewoud Fire & Security, graag kijk ik samen met u wat er nodig is om de veiligheid in Uw pand te optimaliseren.

Brandveiligheid tips voor iedereen

Een brand is soms snel gebeurd. Een kleine onoplettendheid kan soms uitmonden in een brand met veel schade. Daarom is het belangrijk om te denken aan brandpreventie, hieronder meer info over hoe je brand kan voorkomen.

 • Netheid in huis
  Opgeruimd staat niet alleen netjes, maar bedenk ook, dat bijvoorbeeld oude spullen vaak brandbare producten zijn en een verhoogd risico bij brand.
 • Aandacht voor de kinderen
  Zorg dat jonge kinderen niet in contact kunnen komen met lucifers en aanstekers. Een brand ontstaat makkelijk bij kinderen die met vuur spelen
 • Kaarsen en bakken
  Als je vuur gebruikt, wees dan extra waakzaam. Doe het op een brandveilige manier. Zorg ervoor dat brandende kaarsen stevig vastzitten in de kandelaar. Fondue en/of gourmetstellen, bakplaten of friteuse plaats je op  bijvoorbeeld aluminiumfolie met een openstaande rand.
 • Eenvoudige blusmiddelen
  Goed om blusmiddelen bij de hand te hebben om een beginnende branden te doven. Leg of hang een branddeken in de keuken. Zorg dat deze altijd binnen handbereik is. Ook een kleine goedgekeurde brandblusser is vaak een goed middel om grotere branden te voorkomen.
 • Schoorsteen
  Als roet zich ophoogt aan de binnenkant van de schoorsteen afvoerkanaal, kan brand ontstaan door de hitte van de rook. Laat je schoorsteen dus regelmatig vegen en controleren.
 • Veilige verlichting 
  Halogeenlampen en spots kunnen soms erg warm worden, wat kan leiden tot brand. Installeer ze in een brandveilige omgeving, zoals bijvoorbeeld gipsplaten.
 • Elektriciteit
  Elektriciteitskasten moeten op gezette tijdstippen worden nagekeken. Een controle van het elektriciteitsnet is verstandig, advies: ” doe het om de tien jaar “.
 • Asbakken
  Leeg een asbak niet zo maar in de vuilnisbak. Zorg dat het vuur goed is gedoofd, of neem daarvoor wat zand in een bakje of een emmertje.
 • Rookmelders
  Rookmelders kunnen een goede aanvulling zijn in een woning, hiervoor zijn speciale melders ontwikkeld, welke u in een vroeg stadium alarmeren bij brand.

Voor bedrijven zijn er natuurlijk de brandmeld- en/of ontruimingsinstallaties in vele soorten, deze worden meestal voorgeschreven door de bevoegde instanties, maar kan natuurlijk ook een wens zijn van uzelf. Naast de brandveiligheid zijn er natuurlijk ook preventieve maatregelen voor inbraak te voorkomen of de kans zo klein mogelijk te maken.

Voor advies of beveiligingsscan kunt u terecht bij Groenewoud Fire & Security, graag kijk ik samen met u wat er nodig is om de veiligheid in Uw pand te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *