Onderhoudsdeskundige Ontruimingsalarminstallaties (ODO)

Locatie
Cursuslocatie  : BVO  Marie Curiestraat 53  3846 BW HARDERWIJK
Cursustijden   :  9.00 – 16.00 u (of in overleg)
Cursusdata     :  zie BLOG pagina voor actuele cursusdata

Onderhoudsdeskundige Ontruimingsalarminstallaties (ODO)

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met BVO. De cursus is verdeeld over 3 dagen, waarbij op dag 3 ook het examen zal worden afgenomen door Examenbureau Installatietechniek in Harderwijk.

Voor wie is deze cursus bedoeld
Voor medewerkers van (erkende) onderhoudsbedrijven, die in het bezit zijn van het diploma onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties en verantwoordelijk zijn voor het zelfstandig controleren en repareren van ontruimingsalarminstallaties. Om erkend Onderhoudsbedrijf OAI te worden, is deze opleiding en het diploma verplicht.

Ook geschikt voor andere medewerkers van installatiebedrijven die meer willen weten van onderhoudstechniek en voorschriften voor ontruimingsalarminstallaties. Het is daarom, dat er een MBO denk- en/of werk niveau verwacht wordt van de cursist. Als deelnemer is het nodig een diploma op  MBO niveau te hebben, bijvoorbeeld MTS of TSI of aantoonbare langdurige ervaring in het aanleggen van ontruimingsalarminstallaties.

Deelnemers van deze opleiding, zijn na afronding van het programma in staat om zelfstandig en volgens de voorschriften een ontruimingsalarminstallatie te inspecteren, onderhouden en reparaties uit te voeren. Daarnaast kan de onderhoudsdeskundige de activiteiten van een beheerder (BMI/OAI) controleren en evalueren

De lesstof
Tijdens de cursus onderhoudsdeskundige ontruimingsalarminstallaties zullen naast de taken en functie van onderhoudsdeskundige en de voorschriften volgens de NEN 2654-2 de volgende zaken behandeld:

  • regelgeving en bouwbesluit
  • geluid en rekenen aan geluid (alleen beeldvorming en gebruik tabellen/grafieken)
  • praktisch meten aan geluid op de (kritische) werkplek
  • NEN 2575
  • examentraining

Cursusmateriaal
Bij aanvang van de cursus wordt de Syllabus ODB verstrekt, hierin staat de informatie die behandeld wordt tijdens de 3 cursusdagen. Naast het cursusmateriaal worden per cursusdag, ook vele vragen en cases geoefend van de behandelde lesstof, welke ook op het examen gevraagd kunnen worden.

Huiswerkbeleid
Aan het einde van iedere cursusdag ontvangt elke deelnemer ook huiswerkvragen, welke thuis gemaakt kunnen worden. Deze worden op de eerstvolgende cursusdag uitgebreid behandeld. Het thuis oefenen van vragen is een verstandige training om met succes deze cursus af te ronden.

Cursusprijs
De totale kosten van deze opleiding bedragen € 885,= en is inclusief € 200,= Examen ODO, koffie/thee en lunch.
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Na ontvangst van het inschrijfformulier, ontvangt u de factuur voor de opgegeven cursist en verzoek zorg te dragen voor een tijdige betaling.

Aanvullende informatie
Alle cursisten worden uiterlijk een week voor startdatum van de cursus van deelname per email op de hoogte gesteld. De cursus deelname wordt definitief na ontvangst van de schriftelijke bevestiging en betaling van het cursusbedrag. Bij onvoldoende aanmeldingen kan de cursus worden geannuleerd of worden samengevoegd op andere locatie. Heeft u nog andere vragen of interesse in bijvoorbeeld in-company trainingen, verzoek ik contact met mij op te nemen, telefonisch of via email.

Gerard Groenewoud
Telefoon : +31(0)611094253
E-mail :  info@groenewoudfs.nl

Direct inschrijven kan via deze link inschrijfformulier