Cursus informatie MBV theorie

groenewoudfs-groenewoud-fire-security-logo

Locatie
Cursuslocatie  :  Het Trefpunt  Hoofdweg 1318  2153 LS  Nieuw-Vennep
Cursustijden   :  8.30 – 15.30 u (of in overleg)
Cursusdata     :  n.t.b. in 2020

Cursus informatie

Monteur Beveiligingsinstallaties MBV Verkort (theorie)

De definitie van een beveiligingsinstallatie is het elektronisch alarmsysteem of onderdeel dat gebruikt wordt voor object- of systeembeveiliging. Medewerkers die in de praktijk werkzaamheden uitvoeren aan beveiligingsinstallaties moeten volgens de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (WPBR) in het bezit zijn van het diploma Monteur Beveiligingsinstallaties. Deze opleiding leidt je op voor het plaatsen en bedienen van beveiligingsinstallaties. Ook wordt het instellen en aanpassen van de installaties behandeld. Tevens wordt er aandacht besteed aan de techniek van beveiligingsinstallaties, zodat je in deze systemen effectiever een storing kan zoeken en oplossen.

Vooral het zoeken naar storingen en het oplossen daarvan is een belangrijke taak van de monteur beveiligingsinstallaties. Hier wordt dan ook tijdens de cursus veel aandacht aan besteed. De oorzaken van storingen zijn divers en de oplossingen verschillen daardoor ook. Beveiligingsinstallaties vervullen een belangrijke taak en het is daarom van groot belang dat deze installaties optimaal functioneren. Tijdens deze opleiding wordt aan de deelnemers dan ook alle relevante kennis bijgebracht die nodig is om deze installaties zo goed mogelijk te installeren, te onderhouden, te repareren en te vervangen.

De cursus Monteur Beveiligingsinstallaties bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. Deze opleiding leidt je op in 4 lesdagen voor het theoriedeel.

Voor wie is deze cursus

De opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties is bedoeld voor elektro-, onderhouds- of servicemonteurs en medewerkers die specifieke kennis nodig hebben van gebouw gebonden installaties die in de praktijk te maken krijgen met beveiligingsinstallaties.

Het is daarom, dat er een MBO denk- en/of werk niveau verwacht wordt van de cursist. Denk daarbij aan een MBO Elektrotechniek diploma, een gelijkwaardig diploma of aantoonbare ervaring in de elektrotechniek (WEB Elektrotechniek niveau 2).

De lesstof

Tijdens de opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties (theorie) worden naast voorschriften en regelgeving de volgende onderwerpen behandeld:

  • Risico en risicoklassen indeling voor bedrijven
  • Elektronische signalering
  • Mechanische, elektronische, combinatie, lijn- en ruimtelijk werkende detectoren
  • Alarmeringsmogelijkheden en bouwkundige maatregelen
  • Toegangscontrole en camerasystemen
  • Brandbeveiliging
  • Buitendetectie systemen en security-managementsystemen

Cursusmateriaal
Bij aanvang van de cursus wordt de Syllabus MBV verstrekt, hierin staat de informatie die behandeld wordt tijdens de cursusdagen. Naast het cursusmateriaal worden per cursusdag, ook vele vragen en cases geoefend van de behandelde lesstof, welke ook op het examen gevraagd kunnen worden.

Huiswerkbeleid
Aan het einde van iedere cursusdag ontvangt elke deelnemer ook huiswerkvragen, welke thuis gemaakt kunnen worden. Deze worden op de eerstvolgende cursusdag uitgebreid behandeld. Het thuis oefenen van vragen is een verstandige training om met succes deze cursus af te ronden.

Cursusduur

MBV theorie gedeelte is 4 lesdagen.

Cursusprijs

De kosten voor het volgen van deze theoretische cursus MBV bedragen € 800,– exclusief BTW en examen.

Examen

De cursus MBV theorie wordt aansluitend met examen door ExamenBureau Installatietechniek afgenomen.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Na ontvangst van het inschrijfformulier ontvangt u de factuur voor de opgegeven cursist en verzoeken u zorg te dragen voor een tijdige betaling. Indien er onvoldoende aanmeldingen zijn, ontvangt u het betaalde bedrag per omgaande terug.

Vervolgopleidingen

De volgende opleiding kan als vervolgopleiding worden gevolgd:

  • MBV Praktijk
  • Technicus Beveiligingsinstallaties (TBV)

Deze MBV cursus wordt door mij als docent voor BVO gegeven in Harderwijk op de trainingslocatie. Inschrijven kan ook via MBV theorie

Aanvullende informatie
Alle cursisten worden uiterlijk een week voor startdatum van de cursus van deelname per email op de hoogte gesteld. De cursus deelname wordt definitief na ontvangst van de schriftelijke bevestiging en betaling van het cursusbedrag. Bij onvoldoende aanmeldingen kan de cursus worden geannuleerd of worden samengevoegd op andere locatie. Heeft u nog andere vragen of interesse in bijvoorbeeld in-company trainingen, verzoek ik contact met mij op te nemen, telefonisch of via email.

Gerard Groenewoud
Telefoon : +31(0)611094253
E-mail :  info@groenewoudfs.nl

Direct inschrijven kan via deze link inschrijfformulier