Cursus informatie MBV praktijk

Locatie
Cursuslocatie  : BVO  Marie Curiestraat 53  3846 BW HARDERWIJK
Cursustijden   :  9.00 – 16.00u (of in overleg)
Cursusdata     :  zie BLOG pagina voor actuele cursusdata

Monteur Beveiligingsinstallaties MBV-P (praktijk)

De definitie van een beveiligingsinstallatie is het elektronisch alarmsysteem of onderdeel dat gebruikt wordt voor object- of systeembeveiliging. Medewerkers die in de praktijk werkzaamheden uitvoeren aan beveiligingsinstallaties moeten volgens de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (WPBR) in het bezit zijn van het diploma Monteur Beveiligingsinstallaties. Deze opleiding leidt je op voor het plaatsen en bedienen van beveiligingsinstallaties. Ook wordt het instellen en aanpassen van de installaties behandeld. Tevens wordt er aandacht besteed aan de techniek van beveiligingsinstallaties, zodat je in deze systemen effectiever een storing kan zoeken en oplossen.

Vooral het zoeken naar storingen en het oplossen daarvan is een belangrijke taak van de monteur beveiligingsinstallaties. Hier wordt dan ook tijdens de cursus veel aandacht aan besteed. De oorzaken van storingen zijn divers en de oplossingen verschillen daardoor ook. Beveiligingsinstallaties vervullen een belangrijke taak en het is daarom van groot belang dat deze installaties optimaal functioneren. Tijdens deze opleiding wordt aan de deelnemers dan ook alle relevante kennis bijgebracht die nodig is om deze installaties zo goed mogelijk te installeren, te onderhouden, te repareren en te vervangen.

De cursus Monteur Beveiligingsinstallaties bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. Deze opleiding leidt je op voor het praktische deel.

De lesstof

Tijdens de opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties (praktijk) worden naast het installeren en onderhouden van een alarmsysteem de volgende onderwerpen behandeld:

  • Additionele beveiligingscomponenten installeren en onderhouden
  • Praktische werking met een alarmsysteem
  • Wijzigen van instellingen van een alarmsysteem
  • Metingen uitvoeren in een alarmsysteem
  • Storingen zoeken en oplossen

Na afloop van deze opleiding ben je zelfstandig in staat een beveiligingsinstallaties in te regelen, wijzigingen aan te brengen en storingen in de systemen te verhelpen.

Voor wie is deze cursus

De opleiding Monteur Beveiligingsinstallaties is bedoeld voor elektro-, onderhouds- of servicemonteurs en medewerkers die specifieke kennis nodig hebben van gebouwgebonden installaties die in de praktijk te maken krijgen met beveiligingsinstallaties. Indien u reeds de opleiding MBV theorie hebt gevolgd en met succes hebt afgesloten, kun je met theorie- en praktijk deelcertificaat samen het diploma Monteur Beveiligingsinstallaties aanvragen.

Wat levert deze cursus je op

Na afloop van deze opleiding en het positief afsluiten van het examen heb je een diploma waarmee je zelfstandig een beveiligingsinstallatie mag en kan inregelen, wijzigingen aan te brengen en storingen in de systemen te verhelpen.

Vooropleiding

Van de Monteur Beveiligingsinstallaties wordt een MBO werk- en denkniveau gevraagd. Denk daarbij aan een MBO Elektrotechniek diploma, een gelijkwaardig diploma of aantoonbare ervaring in de elektrotechniek (WEB Elektrotechniek niveau 2).

Cursusmateriaal
Bij aanvang van de cursus wordt het cursusboek MBV praktijk verstrekt, hierin staat de informatie die behandeld wordt tijdens de 3 cursusdagen. Naast het cursusmateriaal worden per cursusdag, ook vele cases geoefend van de behandelde lesstof, dit doen we op een aantal verschillende systemen.

Cursusduur

MBV praktijk gedeelte is 3 lesdagen.

Cursusprijs

De kosten voor het volgen van deze praktische cursus MBV bedragen € 945,– exclusief BTW en examen.

Examen

Bij de cursus MBV Praktijk kan aansluitend op de laatste lesdag het examen afgenomen door het  ExamenBureau Installatietechniek . De kosten voor het examen MBV-P bedragen € 70,-

Vervolgopleidingen

De volgende opleiding kan als vervolgopleiding worden gevolgd:

  • TechnicusBeveiligingsinstallaties(TBV)

Deze MBV cursus wordt door mij als docent voor AERTES gegeven in Harderwijk op de trainingslocatie. Inschrijven kan ook via MBV praktijk

Aanvullende informatie

Alle cursisten worden uiterlijk een week voor startdatum van de cursus van deelname per email op de hoogte gesteld. De cursus deelname wordt definitief na ontvangst van de schriftelijke bevestiging en betaling van het cursusbedrag. Bij onvoldoende aanmeldingen kan de cursus worden geannuleerd of worden samengevoegd op andere locatie. Heeft u nog andere vragen of interesse in bijvoorbeeld in-company trainingen, verzoek ik contact met mij op te nemen, telefonisch of via email.

Gerard Groenewoud
Telefoon : +31(0)611094253
E-mail :  info@groenewoudfs.nl

Direct inschrijven kan via deze link inschrijfformulier