Locatie
Cursuslocaties : HARDERWIJK en ZALTBOMMEL
Cursustijden : 9.00 – 16.00 u (of in overleg)
Cursusdata : zie BLOG pagina voor actuele CURSUSDATA
Installatiedeskundige Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallaties (IBO)
Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met AERTES op locatie Harderwijk en Zaltbommel. De cursus is verdeeld over 4 dagen, op de laatste dag zal aansluitend het examen worden afgenomen.
Voor wie is deze cursus bedoeld
Voor iedereen die te maken heeft met brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties, maar met name de monteurs welke deze aanleggen. Ook voor andere medewerkers van installatiebedrijven die meer willen weten van montagetechniek en voorschriften. Het is daarom, dat er een MBO denk- en/of werk niveau verwacht wordt van de cursist. Als deelnemer is het nodig basiskennis te hebben van elektro -en montagetechniek.
Na het behalen van het diploma Installatiedeskundige BMI/OAI zijn de cursisten in staat de werkzaamheden, zoals voorgeschreven in het CCV-Certificatieschema installeren bmi/oai, zelfstandig uit te voeren. Daarmee zijn zij ook in staat om het installatie ontwerp van de projecteringsdeskundige op een juiste wijze toe te passen en om te zetten in een correct gemonteerde brandmeld en ontruimingsalarminstallatie en het ‘Installatieattest’ te ondertekenen.
De lesstof
Tijdens de cursus installatiedeskundige Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallaties zullen naast de grondbeginselen over brand, branduitbreiding en rookverspreiding en wijze van ontruiming, type ontruimingsalarminstallaties, de volgende onderwerpen worden behandeld:
• NEN normen 2535/2575, NPR2576, CCV certificatieschema en Bouwbesluit.
• de werkingsprincipes van melders, sturingen en signaalgevers etc..
• de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie opbouw, planning en projectering voor het installeren volgens het geldende CCV certificatieschema installeren BMI/OAI
• examentraining
Cursusmateriaal
Bij aanvang van de cursus wordt de Syllabus IBO verstrekt, hierin staat de informatie die behandeld wordt tijdens de 4 cursusdagen. Naast het cursusmateriaal worden per cursusdag, ook vele vragen geoefend van de behandelde lesstof, welke ook op het examen gevraagd kunnen worden.
Huiswerkbeleid
Aan het einde van iedere cursusdag ontvangt elke deelnemer ook huiswerkvragen, welke thuis gemaakt kunnen worden. Deze worden op de eerstvolgende cursusdag uitgebreid behandeld. Het thuis oefenen van vragen is een verstandige training om met succes deze cursus af te ronden.
Cursusprijs
De totale kosten van deze opleiding bedragen € 1150,= en het examen kan aansluitend worden afgenomen door het Examenbureau Installatietechniek, Certoplan of ISAC.
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
Na ontvangst van het inschrijfformulier, ontvangt u de factuur voor de opgegeven cursist en verzoek zorg te dragen voor een tijdige betaling.
Aanvullende informatie
Alle cursisten worden uiterlijk een week voor startdatum van de cursus van deelname per email op de hoogte gesteld. De cursus deelname wordt definitief na ontvangst van de schriftelijke bevestiging en betaling van het cursusbedrag. Bij onvoldoende aanmeldingen kan de cursus worden geannuleerd of worden samengevoegd op andere locatie. Heeft u nog andere vragen of interesse in bijvoorbeeld in-company trainingen, verzoek ik contact met mij op te nemen, telefonisch of via email.
Gerard Groenewoud
Telefoon : +31(0)611094253
E-mail : info@groenewoudfs.nl
Direct inschrijven kan via deze link inschrijfformulier